Auguste ve Jacques Piccard

Denizin derinliklerini hiç kimse batiskaflarıyla maceraya atılan bilim adamı Auguste Piccard ve oğlu Jacques kadar keşfetmemişti. Bu ikiliyse dalışlarında Longines’in hassasiyetine güvenmişti. Longines kronometreler, Jacques Piccard denizin en derin noktasına ulaştığında balast tanklarının harekete geçirilmesinin zamanlamasında kullanılıyordu.
image image
Auguste ve Jacques Piccard, 22 Ekim 1956’da Napoli, İtalya’da Trieste adlı batiskafın yanında poz veriyorlar.
1884-1962 1922-2008
1930’lu yıllarda İsviçreli bilim adamı August Piccard, okyanusun derinliklerine dalmadan önce balonuyla stratosferi keşfetmişti. Piccard, 1948 yılında ekstrem dış basınca dayanıklı ilk batiskafı (FNRS 2) üretti. Bu denizaltıyı Fransız Donanmasına satan Profesör Piccard, oğlu Jacques ile birlikte bu sefer daha da geliştirilmiş bir batiskaf inşa ederek adını Trieste koydu. 30 Eylül 1953 tarihinde, birlikte rekor kırarak 3.150 metreye (10.335 ft) daldılar. Bu maceralarında onlara Longines eşlik ediyordu. Jacques Piccard bir Longines kol saati takıyordu, üstelik kokpit de saniyenin beşte biri hassasiyetinde Longines saatlerle donatılmıştı. Longines zamanlayıcılar dalışın iniş süresinden, yeniden yüzeye çıkma ve oksijen tüketimine kadar tüm aşamalarını taramıştı. Ayrıca saatlerden biri, bir güvenlik cihazına bağlanmıştı.
Piccard’lar Trieste’i birkaç yıl kullandıktan sonra, 1958 yılında ABD Donanmasına sattılar. Batiskafta yapılan değişiklikler sonrasında, 23 Ocak 1960’ta Jacques Piccard ve ABD Donanmasından Teğmen Don Walsch, Pasifik Okyanusunda Guam yakınlarında bulunan Mariana Çukuru’nun en derin noktasına çok yaklaşan 10.911 metreye (35.797 ft) inerek derinlik rekoru kırdılar. Yüzeye yeniden çıkmaları için atılması gereken demir balastın zamanlamasında iki adet Longines kronometre kullanıldı. Saint-Imier’li saat yapımcıları, Piccard’ların diğer maceralarında da yanlarındaydı. 1964 yılında Jacques, ziyaretçileri İsviçre’deki Cenevre Gölü’nün derin sularını keşfetmeye götürecek Mesoscaph adını verdiği bir turistik denizaltı inşa etmişti. Ve tabii ki, Longines zamanlayıcıları yine güvertede yerlerini almışlardı.
Piccard 1960 yılında Mariana Çukuru’nda rekor kıran 10.911 metre (35.797 ft) derinliğe ulaştığında batiskafının kokpitinde bu Longines kronometreler bulunuyordu.
Jacques Piccard, Mezoskaf denizaltısının kokpitinde, sol yanında dört Longines saatin yer aldığı panelle birlikte.